Založ si blog

OooPSVaR SR – Ernesto mio

Fikcia – klam, predstava, výmysel… Hoci to od nej nik nežiada, drží v sebe zrnko pravdy. Predkladám vám tu domnelý príbeh na pokračovanie, neexistujúce postavy, veselé aj smutné myšlienky pre váš relax.

 

Kapitola I – OooPSVaR SR

 

1. časť – Ernesto mio

Zoznámte sa s Ernestom, 25 ročným výplodom mojej mysle. Práve vám kýva na pozdrav. Ernest nevie, čo od vás očakávať, prestupuje z nohy na nohu, znervózňuje ho, že o ňom píšem neznámym ľuďom. Má tmavé krátke vlasy, tmavé oči, dve ruky, dve nohy… Jeho priemerný výzor bráni ľuďom zapamätať si ho na prvý pohľad. Ernest chce byť výrečný, odvážny, vtipný a charizmatický, aby ste ho mali radi.

Práve teraz je trocha zmätený, lebo ho neopisujem tak, ako by chcel.

Ernest skončil vysokú školu a je nahnevaný, oklamaný mladý človek. Podobne ako dve tretiny jeho rovesníkov sa nechal ukecať predstavou svojich rodičov, že bez vysokej školy si v tomto ťažkom dospelom svete nebude môcť ani konzervu s fazuľami v rajčinovom pretlaku otvoriť – aby si ju ohrial na ohníku, ako to robia bezdomovci v amerických filmoch.

Na vysokej škole však nedostal patent na rozum ani praktický kurz prežitia. Zostal mu akurát pocit, že zábavou a kamarátmi premrhal päť rokov. Zajtra ide na úrad práce, plánuje sa od hlavy po päty obrniť trpezlivosťou, ako to robil pri návšteve študijného oddelenia na filozofickej fakulte. Držte mu palce, lebo netuší do čoho ide.

Mimochodom, nemusíte sa báť, Ernest si nerobí nádeje, že mu úrad práce nájde job, to zas nie. Prezradím vám, že v evidencii nezamestnaných bude len krátko a jeho prvú príhodu si budete môcť prečítať už o týždeň.

Medzitým si Ernest kúpi jednu konzervu plnú fazúľ, titul už na to predsa má, otvorí ju, vyleje do hrnca a dá hriať. Teší sa, lebo vôňa je fantastická. Chuť je, žiaľ, sklamaním.

 

— pokračovanie nabudúce —

 

OooPSVaR SR – Prečo ste tu?

06.09.2016

Dievčatá sa usmievajú, úradníčky pozerajú do stola, rečníkovi rastú sebadôvera i potné fľaky. „Aj vy ste sem predsa prišli preto, no nie? No prečo ste prišli?

OooPSVaR SR – Dvere číslo 9

30.08.2016

Slabá hodinka čakania utiekla ako dve a Ernest dostal do rúk žiadosť o zaradenie do evidencie nezamestnaných.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

marekbooo

Knihohryz a tridsiatnik. Píšem pre vás krátke prózy, aby ste si pri práci oddýchli.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5231x
Priemerná čítanosť článkov: 1744x

Autor blogu

Kategórie